:: Home         :: Náš tip!        :: Ako schudnúť    :: Vzorový jedálniček      :: RECEPTY        :: Zdravo    
:: Reportáže     :: Šťavy a nápoje      :: Výživové tabuľky      :: Rady      :: Kontakt

Ovocné a zeleninové nápoje vhodné na podávanie pri horúčkach. Všetky si pripravíme zmiešaním uvedených ovocných alebo zeleninových štiav a ostatných ingrediencií.
Pri horúčkach je pitný režim obzvlášť dôležitý. Podávané tekutiny by mali byť bohaté na vitamíny, hlavne na
vitamín C. Šťava z čiernych ríbezlí je na vitamín C veľmi bohatá.



1.
Pomarančová šťava 100 g
Mandarinková šťava 75 g
Grapefruitová šťava 25 g
Malinová šťava 150 g
Jablková šťava 50 g
Ľubovoľné spojenie troch
z týchto štiav, vysoký
obsah vitamínu C

2.
Pomarančová šťava 100 g
Citrónová šťava 100 g
Vhodné pri vysokých
horúčkach, vysoký obsah
vitamínu C

3.
Malinová šťava 150 g
Šťava z čiernych ríbezlí 100 g
Ríbezľovej šťavy môže byť
aj viac, dosladíme medom

4.
Šťava z čiernych ríbezlí 100 g
Melónová šťava 100 g

5.
Jablková šťava 150g
Tekvicová šťava 75 g
Citrónová šťava 25 g
Dosladíme glukózou

6.
Ríbezľová šťava 100 g
Jablková šťava 100 g
Vhodné pri vysokých
horúčkach a "zimnici",
vysoký obsah vitamínu C

7.
Šťava z čiernych ríbezlí 200 g
Mlieko 200 g
Vysoký obsah vitamínu C


Naspäť hore

Naspäť na rubriku Šťavy a nápoje





© Copyright Seli 2010